31 aug

Sitter nu och äter ostkaka samtidigt som vi kollar på Biggest loser. Det känns så rätt men ändå så fel hihi. Emelie och jag har tillagat en grym middag bestående av kyckling, pasta, grönsaker och klegg. Mumma de blev riktigt gott och jag tror att min mor hade blivit riktigt imponerad av våran måltid! Sedan blev det som sagt ostkaka som grädde på moset till efterrätt.

Även Jossan har pallrat sig hit så nu laddar vi upp för ännu en vända av Fångarna på fortet. De känns nästan lite nostalgiskt att kika på så det är mysigt. Mindre mysig är röran som fortfarande härjar i min lägenhet. Vill få bort alla kartonger och påsar så att de bler lite ordning och reda. Men jag antar att det får vänta till helgen då de förhoppningsvis finns lite tid över



Smarrig måltid gjord av två mäster kockar!


30 aug

Sängen är invigd, diskbänken är invigd, köket är invigt, duschen är invigd och nu är även matbordet invigt. Nu är det bara soffan kvar sen är allt klart. Sen har jag liksom gjort allt som ska göras i ett hem dvs lagat mat, diskat, ätit, duschat blabla ni fattar grejen. Invigt och klart!

Igår hade jag det myspys med massa tända ljus, gosfilten och ah inget mer. Det var riktigt mysigt, fast de ska väl tilläggas att jag kände mig skapligt ensam haha. Jag antar att man vänjer sig efter ett tag. Hur som helst så har jag och Jossan nyligen gjort och käkat pasta carbonara, mumma blev det. De fiffiga var att de räckte till matlåda i morgon också.  Har även kopplat in tvn och gjort kanalsökning. Åh ni ska veta vilket flyt jag hade idag på jobbet! Pratade med en kollega om att jag skulle införskaffa en nakenkatt;
"Har du inte viktigare saker att lägga pengarna på än en jävla katt?"
"Joo iofs en antensladd måsta jag ju köpa aå att jag kan kolla tv!"
Och nu till den bästa biten
" En antensladd säger du?  jag har en sådan i bilen om du vill ha"

Så jag bockar, bugar och tackar för att jag nu kan sitta och kolla på tv :D.

Hahaha kom precis på dagens F A I L. Införskaffade micropopcorn och ja, vad behöver man för att micra popcorn? Precis! En micro och vad är de enda jag inte äger, en micro. jaja bagateller..



Sådär mysigt hade jag det igår när jag satt i min ensamhet å myste. Nu är det chips, dipp och fångarna på fortet som gäller, sen är de sova direkt. hihi natti natti :)






Ikea återigen

Besöket på Ikea gick till en början bra bra. Provsatt massa soffor och blablabla sen slog bakfyllan till med kraft så för att undvika att spy ner alla i min omgivning fick jag helt enkelt ta mig till bilen och lägga mig o sova, . Fick i vilket fall som helst med mig stolar till matbordet och lite annat smått å gott. Hittade även en soffa på någon affär, hur fin och skön som helst. Lycklig över att äntligen hittat en soffa som både är fin, skön och till höll sig inom budgeten skuttade jag bort till kassan för att meddela mitt köp. Vaad säger tanten i kassan då? " Okey bra val, men leverans tiden ligger på 8 veckor". Den som väntar på nått gott.. Så min provisoriska lösning; två fula, fula, fuuuuuuula gammla fåtöljer från mor och far. Men det duger i krig så vafan :).

Nu ska jag snart kila till min syster för att sno lite äppelpaj och därefter blir det till att ta sig hem igen, koka makaroner och därefter sooooova för imorgon är det återigen dags för ; M O R G O N S K I F T! WOHOOOO..


29aug

Kvällen igår var trevlig. Trots att illamåendet stod mig i halsen ibland pga att kräftornas insida såg så jävla skarrig ut så fick jag i mig några, med lite hjälp av min kräftskalare claes. För det där med att skala kräftor, de var inte riktigt min grej. De skvätte mest kräftskarrvatten när jag försökte vrida bort svansen och suga i sig klorna, fyfan vad vidrigt, de enda jag fick ut var vätska vätska vätska. uäk. Drog sedan hem för att hämta mitt legg och därefter vidare ner till Freja. Vet inte riktigt vad jag gjorde där igentligen, jag bara var. När klockan närmade sig ett var det dags att traska vidare och efter lite "hamnhäng" begav jag mig mot min lilla lya för en invigninsnatt. Första kvällen är nu avklarad, första frukosten är intagen och första garderoben är nu fullproppad.

Inväntar för tillfället mor o far då vi ska ta oss till ikea ännu en gång. Förhoppningsvis kommer jag hem med en soffa. oh dags att rusa återkommer sen.


28aug

Dagen började bra med tävling på Ekeby, 90 cm felfritt och därefter 1m där vi som vanligt lyckas peta en rackarns bom. Så kan de gå, han var hur som helst duktig heeest :). Däremot var de ingen höjdare att rida fram i ett växthus när solen gassar på som bara den.





Fick sedan hjälp av syster o c/o med lite uppackning och ihopmontering av grejor, tacktacktack! Nu börjar det faktiskt likna något! saknar dock en soffa och stolar till matbordet men vafan man får inte vara petig inte. Nu ska jag ta och tagga till inför kvällens stundande kräftskiva wihiihih :D. 


27 aug

Klockan 10.00 i morse var det dags, besök på banken stod på schemat och nycklarna skulle äntligen placeras i mina händer. Några dagar kände jag mig faktiskt riktigt rik när kontot visade ett 6 siffrigtbelopp men nu är jag fattig som en kyrkråtta. Å andra sidan är jag en lägenhet rikare så jag tänker inte klaga :D.

Dagen började som sagt på banken därefter kilade jag och jåsen till systemet och vidare till köttboden för att införskaffa föda. Föda som vi åt på balkongen i min lilla lya, hihi de kändes braa. Sen tog jag och amandra rickard med k på upptäcktsfär. Uppdrag Ikea. Tro det eller ej men vi hittade dit! Då ska de påpekas att jag har noll lokalsinne och jag tror inte att amandas är på topp det heller. Men fram kom vi och hem kom vi. Med bilen fylld av nya fina grejor. Sen har resten av dagen gått åt till att fixa och dona i lägenheten. Hihi bjuder på lite bilder




I morgon är det tävling som gäller, taggataggatagga!


26 aug

Att säga att jag var back on track var tydligen en lögn. Har inte haft någon tid över faktiskt (lögn igen för tid har funnits fast inte så mkt, jag har inte haft lust bara). När flytt står på schemat + jobb + häst så räcker tiden inte riktigt till. Förra helgen spenderades borta vid boxholm på tävling med Switch å fia. På vägen ner stannade vi givetvis och käkade på Donken, när vi sedan kom fram till tanten där vi skulle bo (sisådär en timme senare) kom hon glatt ut och hälsade oss välkommna med frasen "vad bra att ni kom så tidigt det finns middag till er här inne!". Jag som redan ätit så jag höll på att spricka gav Fia ett förtvivlat ögonkast och konstaterade att jag skulle spricka på riktigt. Dessvärre var maten riktigt god så jag tröck i mig och ångrade det bittert när jag sedan skulle sova, uäk vad jag mådde illa. Resten av tiden flöt på galant, vadade genom porlande bäckar, pysslade med hest, kollade på dressyr, kollade på hoppning, kollade på terräng, gick å gick å gick. Sammanfattnings vis så gick dagen fin fint.

I veckan har jag gjort allt utom det jag borde göra, nästan. Får lägenheten i morgon och jag har ett ton grejer som ännu inte packats, oturligt nog så packar de inte sig själv..Fan. Målet är väl att jag ska slita som ett djur i morgon, få ner allt i kartongerna och släpa ner det mina muskler klarar av. Eftersom Rikard Med K inte har någon dragkrok får sängen och alla andra tunga grejer förflyttas på lördag med hjälp av far min.

Lördagen förövrigt kommer vara kaos, först upp på morgonen för att bege mig mot Tungelsta för hopptävling (90 cm & 1 m), därefter hem, förhoppningsvis åka till ikea och införskaffa de sista, hem igen fixa dona så mycket som möjligt (skulle även behöva pallra mig till farsta någon gång under dagen men ah kanske blir lite tight) och sedan pallra mig till Daniel där levern ska få lida.


Förövrigt så börjar de bli sjukt kall nu och jag lääängtar tills jag får dra på mig min vinterjacka


Back on track

I´m back, de började klia lite i fingrarna så here we go again. Det värsta är att jag knappt kommer ihåg vad som har hänt senaste tiden, men jag antar att det varit det vanliga. Jobb, jobb och jobb det vill säga. Lördag förra veckan var däremot ganska händelserik och ruuuuuulig så vi kör den historian:

06.30, Eddie Vedder väcker mig med sin ljuva stämma och jag hoppar glatt upp ur sängen. Måste förtydliga att jag förskönade verkligheten med sisådär 110% där. Men upp ur sängen tog jag mig iaf, drog på mig dagens outfit, vita ridbyxor, vit skjorta och knähöga strumpor ( lägger upp bild sen, de va sååå snyggt!). Tog mitt pick å pack lastade i Rickard och blippade in gps:en på destination Stallet. Väl där var det knoppning och polering av sabeltandadtigerhäst, därefter ritt. Pigg å glad häst ( fick senare veta att han vilat både torsdag fredag så tacka fan för att han var pigg) tog sig runt 90 cm fel fritt och 1m kom vi undan med ett dumt pet. Sen var de bara spola av all svett, skicka ut hästen i hagen och därefter trycka gasen i botten för på schemat stod G O T L A N D.  Med en tidsmarginal på sisådär 50 min kände jag mig lite lätt stressad. Men nemas problemas jag missade inte båten och som grädde på moset hade jag till och med hunnit duscha.

Vi (jag å määääry) startade upp vår gotlands visit med lite buffé, kan ju säga att de inte satt heeeelt fel. Satt gjorde vi även när Batman och Pippi plötsligt cyklade förbi. Liiite otippat när det är medeltidsvecka. Hur som haver så gled vi sedan runt och kollade på nutida människor i medeltida outfits, åt knäckäpplen, brända mandlar och för en sekund kändes de precis som mitt liv gick i repris. Knatade runt på samma plats för exakt ett år sen med i princip samma stånd och likadana människor. Sällskapet var däremot inte det samma men iaf, de kändes lika. Satt sen på en strand i solnedgången och pratade om livets nödvändigheter. Eftersom de här håller på att bli en novell så sammanfattar vi kvällen med några ord : Vanilj(likör?)+extra hållbar mjölk, kissande i landet ingenstans, lavendel, gunga, Finskar, Letter, Engelsmän, flykt, godis, gratis alkohol av medelålders kvinna och mycket mer. Historien om kvinnan tar jag upp nästa vända för de är rätt kul. Kvällen avslutades med en springtur till båten, hihi hejdå.



10 aug

Jag tänker inte skriva ett ord här förän jag är i fas igen. Eller så gör jag de bara för att jag inte kan låta bli. time will tell.

17 dagar kvar


Livet i en ericsson fabrik

Sitter på jobbet, dom sista 40 minuterna är inte sådär överdrivet händelserika. Lyssnar på två galna bosnier som tydligen har nått jätte skoj att prata om. Mina bosniska ordkunskaper sträcker sig till att säga ja och bra sen tar det stopp. Dags att muttra lite innan dagen är slut

9 aug

"Mathias har ju inte catlock på sin dator"

Det är nu 19 dagar kvar tills jag får flytta in i min lilla lya. Var på jakt efter en soffa igår, hittade en jag blev kär i men fan vad dyrt det är med soffor.. Men å andra sidan är det inget man byter ut efter ett år så.

Igår var jag helt slut efter soffletandet och spenderade större delen av kvällen framför tvn med choklad och popcorn. Somnade som en stock rätt tidigt så vaknade upp pigg som en mört vid åtta och begav mig av mot stallet för ritt på zeb. Han är inne i en bra period just nu så vi håller tummarna för att det håller i såg. Åtminstonde veckan ut så att vi får en bra känsla på lördag :)


8 aug

Fy fan vad jag har sovit skönt i natt, helt obeskrivligt. Har precis käkat frukost och sk strax bege mig ut på jakt efter en soffa och kanske ett matbord när jag ändå är i farten. Den som lever får se


Raaaain

Jag har handlat på systemet nästan naken, nästan. Har även handlat nästan naken på köttboden och har promenerat runt i centrum nästan naken. Hotpants och regnrock var dagens outfit, ooouf så fint. Nu ligger jag iaf äntligen nedbäddad i soffan och kollar rain man. Ljög lite nu, ligger nämligen inte alls i soffan för där ligger Jåsen. Fotöljen is the place to be så att säga. Funderar på att ta en powernap så att jag orkar med kvällens festligheter.

Hoppade iaf zeb i morse och de gick kaaaaaanoooon, han tyckte det var jätte skoj och var taggad till tusen. Duktiga hästskrälle.


7 Aug

Jag misslyckades med Jåsens alkoholfria fredagskväll fast det var inte pga mig faktiskt. Vi hade bäddat ner oss framför tvn och ja kollade på tv, då hör jag det. Steg och röster utanför. Öppnar ytterdörren och där står tre filurer med systepåsarna i högsta hugg ( inte riktigt men det lät bra). Därefter trillade det in fler och fler så tillslut var uteplatsen fylld och full av liv. Vid sisådär tolv halv- halv ett var alla borta igen så jag tog tag i att städa huset lite inför mamma å pappas hemkomst idag. Skulle vilja påstå att det ser helt acceptabelt ut här inne nu faktiskt. Det enda jag inte gjort är att ta bort bajset i offes svans, de får mamma sköta.

Nu sitter vi här å käkar en redig frukost och laddar upp för dagens ritt och kvällens festligheter.


Bajs

Jag har lyckats! Håller jossan inne och hemma en fredagkväll, utan en droppe alkohol. Hon är hos mig på en endagars avgiftning så att säga. Fast i morgon ska vi förgifta oss igen och fan vad kul vi ska ha de :D. Ska blir roligt att träffa Mika, johan, lars och robert igen de va lääääääänge sedan sist.

Hur som helst så ska denna fredagskväll spenderas med glass, popcorn och film. Morgondagen ska börjas i tid med ritt på zebbus med jossan som hinderslav och fotograf.

" alltså kan du kolla vad offe har i svansen..men Hanna kolla då.. Undra om det är bajs. Nej de är inte bajs.. Jag råkade ta på det och lukta på fingrarna efter, de är inte bajs Hanna". Vad jossan hittad i offes svans är rätt oidentifierbart men jag tror att de är bajs, fast har inga planer på att undersöka saken närmare.


6aug

Oj vad stressigt å jävligt vi har de på jobbet idag, nee. Tur att det är fredag så de går att härda ut. Vill hem och krypa ner i min säng å sova ett par timmar. Gosa ner mig under min filt å mitt duntäcke, gärna med fulkatten på magen och en chokladkaka vid sidan av sängen om jag skulle bli sugen. Sen skulle jag Vakna pigg och glad redo för helgens aktiviteter.

En vanliga jävla muffin

Kom hem från jobbet och bestämde mig för att sätta mig ute i solen och läsa lite. Sagt och gjort, tog med mig ett glas mjölk, min bok och tänkte trycka i mig de sista två muffinsarna. Sätter mig till rätta och börjar tugga i mig muffins nr 1. När jag ätit halva och precis ska ta en tugga till kollar jag ner lite extra på muffins nr 1 och blir förskräckt, förtvivlad, skrämd, rädd och framför allt äcklad . För vad pryder glasyren på denna muffins, jo mögel. Inte så att den var hel möglig men det var två gröna håriga prickar. Ludna mögelprickar på min muffins nr 1. Blir äcklad över att jag tryckt i mig halva redan men inser att det inte finns så mycket att göra åt saken. Kollar hur läget är med muffins nr 2 och ja vad ska man säga.. Ludet mögel.

Åt två muffins igår som jag inte ägnade en tanke åt att kolla på och jag antar att när möglet har hunnit bli grön å ludet då har de nog varit där ett tag.. Så jag vill tacka gud för min starka och tåliga mage. Det här med att spy är inte riktigt min grej så halva muffins nr 1 fick stanna kvar i min magsäck och har förhoppningsvis en trevlig resa genom mitt tarmsystem.


Ajfan

Öppnar små papperspaket å plågas av daniels "de var ju exakt så jag lät! De var ju de!" (han skulle låta som de låter när super mario dör) å nej han lät inte så men vi kan låta honom tro det iaf. Hur som helst på slutar jag snart, ska hem, städa, laga mat och umgås lite med jåsen. Dags att fördriva dom sista 45 minuterna på något vänster. Snopp Snopp

5aug

När jag skulle krypa ner i sängen insåg jag att jag inte hade någon matlåda så jag fick helt enkelt ta mig upp ur min sköna säng och ställa mig vid spisen. Snabbmakaroner för hela slanten, snabbt är bra.

Ambitions

Så fort jag klev ut ur duschen fattade jag ett beslut, städningen får vänta tills i morgon jag ska sova, NU.


4aug

Har precis slickat av en muffins, insåg att det bara var själva glasyren som lockade & nu har jag ont i magen. Mina mat kompanjoner lämnade mig för en liten stund sedan så nu är jag ensam igen. Det var länge sen jag träffade dom ordentligt, för länge sedan faktiskt. Specielt märy som är en tipptopp tjej som jag egentligen borde spendera mer tid med men det hinns liksom inte riktigt med alla gånger. Men men det var trevligt att ha dom här :D. Så nu har jag fått hungern stillad både på skvallerfronten och matfronten.

Sitter nu i fotöljen och bokstavligt talat jäser. Trött som fan är jag också men jag har insett att de faktiskt är dags att städa lite här hemma, trots att mamma å pappa bara varit borta sen i söndags så ser det ut som skräp här hemma, saken är den att all disk står i maskinen och alla tomma förpackningar är slängda det finns inget stök men ändå ser det förskräckligt ut.. Jag tänker skylla allt på katterna.


Tycker du som jag så rider vi

Det bor en hästnörd i mig så de här inlägget är tillägnat hästskrället bara för att han fick mig på så bra humör idag. Har haft en ordentlig svacka å inte tyckt det varit överdrivet roligt att rida ett tag men senaste tiden har jag börjat uppskatta det igen så de är trevligt. Att Zeb var superduperjätte fin idag gjorde det ju inte direkt mindre skoj. Mjuk, fin, lydig och hur fin som helst på både de vanliga hindren och terränghindren. Fick trevliga kommentarer från "söderholmarna" och de är ju alltid skoj att få.  Sen är han ju inte riktig bitterfitta att hålla på med men det tänker vi inte på nu. Att en rackarns häst kan få en så lycklig ibland, tummen upp de behövdes :)

I morrn kommer fina flickor på middag, jag har saknat määäry så jag längtar :))


Beeeeeeeeebiiiiis


3aug

Dom sista minuterna sölar fram, kryper baklänges, ålar, krälar. Men snart slutar jag för dagen, snart

2 aug

Första dagen på jobbet efter semestern avklarad och ärligt talat, de var skönt som fan att jobba igen. Eftersom jossan var hemma å skötte hushållet behövde jag inte oroa mig för katternas mentala och fysiska hälsa. EHE. Höll mig pigg heeeela dagen, kors i taket! Måste ju även nämna att jag var vaken hela bilresan, både till och från jobbet. Svidade om lite fort och begav mig mot stallet med jåsen i släptåg. Zebbus var fiin hest men ibland är skrället så nonchalant (stavning på de tack?).

Nu har jag precis tryckt i mig mat, det var gott. Det var kul att se jossan laga den medans jag inte gjorde annat än att ta ut mjölken å smöret ur kylen. Slapp är jag. Jag är slapp

2 aug

Första dagen på jobbet efter semestern avklarad och ärligt talat, de var skönt som fan att jobba igen. Eftersom jossan var hemma å skötte hushållet behövde jag inte oroa mig för katternas mentala och fysiska hälsa. EHE. Höll mig pigg heeeela dagen, kors i taket! Måste ju även nämna att jag var vaken hela bilresan, både till och från jobbet. Svidade om lite fort och begav mig mot stallet med jåsen i släptåg. Zebbus var fiin hest men ibland är skrället så nonchalant (stavning på de tack?).

Nu har jag precis tryckt i mig mat, det var gott. Det var kul att se jossan laga den medans jag inte gjorde annat än att ta ut mjölken å smöret ur kylen. Slapp är jag. Jag är slapp


Ants in my pants

I veckan när jag var hos jossan låg vi på hennes gräsmatta. De tar skönt, riktigt skönt, fram till den stund när jag inser att jag delar min solplats med massa aggresiva mördarmyror. Dom bet mig för kung och fosterland, slet bort min hud och sprutade in gift för att mota bort den feta klumpen som förstörde deras väg. Nu utspelar sig samma visa igen fast på min gräsmatta, det gör ont, myrorna vinner. Jag hatar dom.

RSS 2.0