26/7

Sådär ja, efter en rätt påfrestande arbetsvecka så är semestern äntligen igång.

Om jag inte minns helt fel spenderades fredagen framför en film med trevligt sällskap. På lördagen efter en snabbvisit i stallet på morgonkvisten, blev det frukost dejt med Marie. Med magen fylld  och med en oplanerad dag framför oss bestämde vi att det var dags att prova fiskelyckan. Att vi sedan till största delen låg på ett berg och sov med fiskespöt i handen, ja de är en annan femma. När vi sedan gav upp fiskandet/sovandet blev det löshoppning och därefter grillmys med trevliga människor. Ett besök på freja och andra trevligheter under kvällen resulterade i att Söndags förmiddagen tillbringades  i 1- sängen 2 - soffan 3- sovandes på balkongen. Men efter mycket om och men lyckades jag både ta mig till stallet och gå på bio.

Under gårdagen var det ett pressat tids schema som gällde. Klockan 07.30 var jag på plats i stallet, kämpade med att få in en inte alltför sammarbetsvillig häst i transporten, fick in hästen och rullade mot stav där det skulle provas sadlar. Ett x-antal tusenlappar senare var vi på väg hem igen och jag hann inte mer än innanför dörren hemma innan det var dags att rulla iväg för att kolla hundvalpar med Fredrik, Fredrika och Sofie. På hemvägen kände jag mest för att köra in i en bergvägg så jag skulle få sova lite men insåg att den planen inte var alltför lyckad så gav upp tanken och höll mig på vägen. Väl hemma igen var det bara byta om lite fort och ta sig till stallet. Mina armmuskler fick arbeta ordentligt vill jag lova, för när en liten ponny är väldigt pigg  och väldigt exalterad över att få hoppa då kan det bli lite problematiskt att stanna, styra och kontrollera. Speciellt när ponnyn i fråga är stark som en hel oxe.

Kvällen avslutades i alla fall med filmtittande och trevligt sällskap, för min del blev det dock inte så mycket filmtittande då jag somnade efter sisådär en kvart.


En liten valpis från gårdagen




20/7

Snart är det dags, dags att börja räkna ner timmarna. Snart är det dags, dags för S E M E S T E R!

Hästen min är så duktig och det är garanterat det bästa köpet jag gjort hittills i livet. Okey lägenheten ligger också på topp över bästa köpen men den ger mig inte samma glädje som lilla hästi.



Börjar bli dags att få ordning på tillvaron, i små men stabila steg.

To do:

1.Måste lära mig att uppskatta det jag faktiskt har. Det är inte de att jag vill ha mer eller ha något annat, men det känns ständigt som det är något som fattas, men ärligt talat? Arbete, bil, lägenhet, häst, vänner, familj, katt, möbler, en kyl/frys full med mat, vad mer kan man önska sig, egentligen. Dags att jag tar tag i mig själv och börjar glädjas ordentligt av vad jag faktiskt har.


18/7

Just nu måste jag kämpa varje sekund för att hålla ögonen öppna, det svider och är torrt men orken till att ta mig till badrumet, tvätta händerna och ta ut linserna existerar verkligen inte.

Dagen har varit allt annat än händelserik, klockan ringde 04.50, morgonrutinerna gjordes i vanlig ordning och klockan 05.10 satt jag i bilen redo att plocka upp mina vänner/arbetskompisar. På jobbet flöt tiden på i en överdrivet seg takt, jag som hade hoppats på att dagarna skulle gå i hundraåttio så jag äntligen (ännu en gång) kan få lite semester. Denna gång blir det två veckor och än så länge är det väldigt oplanerat, förhoppningsvis tänker vädret vara på min sida så det åtminstonde blir några dagars sol och bad.

Morgondagen bjuder på fiskgryta hos mor och far och en tur på hästi, som förövrigt var kanon duktig idag, älskade hästskrälle.


16/7

Hela veckan har sett i princip likadan ut varenda dag. Klockan har ringt vid 07.15 och därefter har ett x antal timmar spenderats i stallet. Vissa dagar med sällskap av Fredrika, vissa dagar med sällskap av mamma och vissa dagar utan sällskap. Hästi råkade trampa sönder sig i början av veckan så hon har haft en rätt slapp vecka men nu tar vi tag i hårdträningen strax igen.

Efter arbetet igår promenerade vi till Kista centrum och kollade på kronjuvelerna. Tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Men att se Björn Gustavsson i en seriös film går inte riktigt ihop. Att ta den killen på allvar är lika svårt som att slicka sig själv i nacken. Hur som helst, idag är det Lördag, en Lördag som jag hade hoppats skulle bjuda på lite sol och sommarvärme men utanför fönstret just nu är det grått, grått och åter grått. Har varit i stallet på förmiddagen och har även tagit en promenad med Lexus men därefter har jag inte gjort annat än att sega i soffan. Vilket i och försig är riktigt skönt men inte allt för kul. För hoppnings vis har kvällen något roligare att erbjuda.


Bättre sent än aldrig

Det börjar bli dags att försöka hålla igång uppdateringarna här nu känner jag. Mest pga att jag själv tycker det är kul att gå tillbaka och läsa. Sedan sist har jag hunnit med en veckas semester, en semester jag och hästen tillbringade i Ösmo. I en liten stuga "ute på landet". Var en riktigt mysig vecka fylld med ridning, sol, bad, långa promenader med hunti och grillning. Tajmade in det bra vädret kanon bra, inte en dag med dåligt väder tror jag det var.

Lite bilder från semestern:




RSS 2.0