29 nov




Har haft en toppen morgon! Började morgonen i sallet och att kliva in i ett julpyntat stall medans hästarna mumsar i sig sin frukost, det är bland det mysigaste som finns. Blev ett dressyr pass på zeb och himel vad det var kul, gick så braa och hade det varit möjligt hade jag fortsatt hela dagen.

Åkte hem till mor och far där jag möttes av den största chokladtomten jag någonsin sett, därefter (med chokladtomten nedstoppad i en påse) tog jag mig hem och parkerade mig i soffan med en ordentlig frukost. Tills det är dags att pallra sig till jobbet skall jag bara ligga här och läsa min braiga bok.



28 nov


Sisåhär ser de ut efter att min far varit här och tapetserat.

Första advent

Gårdagen var trevlig, somnade dock på tok för sen, runt 05.30 och vaknade igen redan 08.30 så har legat halvdöd i soffan större delen av dagen. Snön har vräkt ner så det har i och för sig varit riktigt skönt att hålla sig inne. Vid tre tiden när jag sakta men säkert började bli människa igen roade jag mig med att spela julmusig på högsta volym och koka knäck, det är ju trots allt första advent.

Min papi har precis varit här och tapetserat "mathörnan" så nu är det fin fint här hemma! Ska strax ta mig i kragen, måste ut och hitta bilen under all snö för i morgon bitti ska de ridas innan jobbet och jag tänker verkligen inte gå upp klockan sex för att skotta snö.



27 Nov


Zeb på våran ritt idag i det mysiga vinter vädret



Ligger lite lätt efter i uppdateringen så vi tar en genomkörare nu.

Onsdag 24/11 - Började givetvis dagen med jobb, rullade på sakta men säkert. Sen var det bara att pälsa på sig ordentligt och ta sig till stallet. Hoppning på en häst som till en början var grinig och tyckte det mesta var jobbigt men sista rundan gick galant och det kändes kanoners.

Torsdag 25/11 - LÖÖÖÖÖÖÖÖÖN! Bilresan hem från jobbet denna dag var inte rolig, tog sisådär 2 timmar hem. Alla bestämde sig för att krocka så trafiken sniglade sig fram. Väl hemma kom en vän förbi och det blev slappande i soffan för hela slanten.

Fredag 26/11 - Firmafest! Oh det var minst lika kul denna gång. Dansade runt som bara den, åt gott och hade det trevligt. Har dock oerhört ont i fötterna idag men de var det garanterat värt :D!

Idag vaknade jag faktiskt upp redan vid 08.30 pigg och glad. Låg och drog mig någon timme och tog mig sedan till stallet. Red ut på zeb som va helt överlycklig och ett tag undrade jag om jag någonsin skulle få stopp på honom. Men vi överlevde ritten, om man bortser från mina fötter för dom var mer döda än levande. Åkte hem, tinade upp fötterna, åt risgrynsgröt och nu ligger jag i soffan redo för en powernap så jag orkar med kvällens festligheter.


snööö



Det jag tycker minst om med mig själv för stunden är mitt humör för det är inte nådigt. Strålande glad ena stunden och två sekunder senare vill jag bara ligga och gråta. Lite lätt irriterand men vet inte vad man kan göra åt saken så det är bara gilla läget. Känns lite bättre nu när det åtminstonde är lite vitt utanför fönstret i stället för tråk grått.

Just nu blåser det och snöar som bara den, tur att jag sitter inne i värmen. Har varit såååå nära att halka ett x antal gånger idag, i s g a t a. Men välbalanserad som man är lyckades jag på något vänster hålla mig på fötterna. Hade en liten förhoppning om att mina kläder skulle dyka upp idag, men icke. Tålamod, tålamod...


23nov

Sitter på jobbet och har lika lite att göra idag som igår. Skillnaden idag är att tiden segar sig fram, varje minut känns som en timme. Känner mig inte helt tipptopp, fryser och har ont i huvudet. Håller tummarna för att det snart tänker gå över.

22 nov




På jobbet idag gjorde vi absolut ingenting, satt och spelade spel med Behar och pratade strunt. Trots det så gick tiden relativ fort vilket var skönt. Att vi desseutom drog 30 minuter tidigare gjorde ju inte dagen sämre. Var hemma en timme tidigare än vanigt, åkte upp till stallet  och skrittade ut i regnvädret. Åkte därefter hem och styrde upp en feeeeet middag (lögnlögnlögn, snabbmakaroner och falukorv), dök upp lite fint sällskap och en stund senare dök ännu en vänn upp.

Jag och jossan sitter nu och kollar på top model och så fort det slutat ka jag krypa ner i min säng.


21 nov


Försökte lite diskret dölja de mest brända under de andra pepparkakorna


Efter att ha legat halvdöd i soffan större delen av kvällen igår tog jag mig en promenad och somnade därefter gott som bara den. Väcktes som vanligt av Max som ville ha frukost. Åkte sedan med mor och far till Länna och runt lite, in förskaffade lite julgrejor så nu är det jul fint här hemma. När jag ändå var i julstämning passade jag på att bak pepparkakor, det gick sådär. Jag och ugnen är inte riktigt synkade än. Fullt ätbara blev dom i alla fall.

Sitter och försker hålla ögonen öppna, ska hålla ut några minuter till innan jag kryper ner i sängen. Morgonskift denna vecka, ska bli rätt skönt. ääh blablablablabla


Rubrik





Har varit hos syster och fyllt min mage med superduper god mat. Somnade på soffan så fort jag kom hem och har precis börjat vakna till liv igen.

Roade mig i stallet ett x antal timmar, med både ridning (av två pållar) och ompyssling (av tre). Zeb som duktigt nog trampat av sig en sko och är förvisad till att hålla sig inanför ridhusets fyra väggar tills den återigen är på plats skötte sig strålande. Sen var det bara till att kasta sig upp på lilla grå för en ritt i det jätte mysiga vädret. Blev bara en kort tur eftersom himlen bestämde sig för att ösa ner allt regn på oss precis när vi skulle ut. Så när jag, dyngsur och stelfrusen äntligen var hemma igen var jag väldigt tacksam över att det finns något så bra som varmvatten.

Händer inget speciellt i kväll, mest bara för att jag inte har någon ork kvar till det. Har sjukt ont i huvudet och är skapligt trött i kroppen. Håller tummarna för att jag slipper bli sjuk för på fredag är det firmafest och de ska bli ruuuuuuligt.


20 Nov


Femtiotre

Gårdagen bjöd på en arbetsdag som rullade på ganska fort, middag på Max och en blöt promenad från tåget. Det är så skönt att sitta inne och jobba nu under hösten/vintern, det är värre under sommaren då man inte vill något hellre än att vara ute i solen. Hur underbart skulle det inte vara om man fick anpassa arbetstiderna efter vädret, de dagar regnet öser ner åker man och jobbar och de dagar solen skiner får man vara hemma.

Kvällen tillbringades hemma i lägenheten med trevligt sällskap. Det ritades fina konstver, kollades på idol (äntligen åkte andreas ut, har iofs knappt följt programet alls i år men han gick verkligen inte hem hos mig, bläää på han) och kollades på the shining. Vid halv tre tiden kunde jag knappt hålla ögonen öppna längre och jag tror knappt att mitt huvud hann landa på kudden innan jag hade somnat.

Idag är det ridning på lilla grå och Zeb som står på schemat resten av dagen är helt oplanerad, precis som det brukar vara. Men med tanke på det äckliga vädret så tänker jag nog hålla mig i soffan.


19 nov

Dagens misslyckande - Mannagrynsgröten som skulle bli min frukost. Vilket den iofs blev men jag vet inte om det är rätt att kalla det gröt.

Dagens ritt - På en P I G G liten grå.

Blabla har igentligen inte tid att sitta här och skriva, tåget går om sisådär en timme och jag är inte alls i fas. Sitter och försöker trycka i mig min så kallade gröt, det går sådääär. Har ju ätit godare om man säger så. Självklart kokade jag över mjölken så spisen är täckt av ett lager bränd mjölk som behöver skrubbas bort. Bra start på dagen..


18 Nov


Lille katt, lille kaaaatt. Snarare stora katt och lilla Hanna kanske




Utanför fönstret trillar smååå vita korn ner från himlen. Max sitter i fönstret och stirrar på fiskmåsarna som för tillfället verkar ha en flyguppvisning precis utanför. Idag var han rätt duktigt katten min, han lät mig sova ändå till klockan nio och det kan man ju faktiskt härda ut.

Sitter och klurar på vad jag ska fixa för matlåda, det här med att laga mat de går verkligen inte bra. Mest för att jag lider av en konstant idétorka. Vad ska jag äta idag då..hum makaroner, snabbmakaroner eller kanske slå på stort med fullkornsmakaroner?. Det blir lite lätt enformigt faktiskt. Man kanske ska lyxa till det med lite potatismos idag. Den som lever får se.




Eftersom jag glömde att publicera inlägget när jag skulle så faller det inte någon snö utanför fönstret längre, det är bara ännu en grå och trist höstdag. Men jag har åtminstonde lyxat till det med panbiff, potatismos och lingonsylt.


17 nov


Idag är det tre år sedan, tiden går fort. Jag saknar dig

Vem behöver en väckarklocka när man har en katt som (o)lydigt väcker en klockan 06.30 varenda morgon? Det är dock liiiiiiiiiite jobbigt när man kommer hem från jobbet 00.30 och somnar sisådär 01.30, man vill helst hinna sova någon timme till, faktiskt. Men det är bara gilla läget. Har varit upp i stallet på morgonkvisten. Barbacka dressyr på zeb vilket gick fint.

Sitter och trycker i mig min dagliga äggmacka för tillfället och kollar på Smallville, eller kollar å kollar, den rullar på tvn medans jag mest fokuserar på datorn. Vilken jävla skitserie alltså, på riktigt är det någon vettig människa som följer den?


15 nov



 FEMTIOSJU




Redan innan klockan 11.00 var jag klar med matlåda till två dagar, ordentlig frukos, städning och ritt på zeb. Så går det om man är uppe i tid.

Igår kväll fick jag lite besök av jonte som jag inte träffat på jätte länge så det var trevligt, somnade som en stock straxt efter att han gått. Å nu efter en fartfylld morgon ligger jag i vanlig ordning nerbäddad i soffan. Det är nog min favoritplats här hemma.


14 nov

Nu ligger jag lite lätt efter i uppdateringen här men å andra sidan har det inte hänt något överdrivet spännande den senaste tiden. I Fredags var det i vanlig ordning jobb, jobb och återigen jobb. Sedan var det som sagt middag hos syster, trevligt med lite ordentlig mat i magen för en gångs skull. Jag och Jenny åkte sedan till kvantum och införskaffade oss naturgodis och glass. Åkte hem till mig och bäddade ner oss i soffan framför The blind side. Efter att ha skjutsat hem Jenny kollade jag på ännu en film, riktigt bra men minns inte vad den hette.

Lördagen började rätt tidigt med en ritt ut i naturen på lilla grå, åkte sedan hem och organiserade lite här hemma. Städade och donade. Somnade på soffan och när jag sedan vaknade var det åter igen dags att röra sig mot stallet. Denna gång för ett dressyrpass på Zeb, vilket känndes riktigt bra. Kvällen spenderades med Marika, tillbringade några minuter hos Martin och agerade sist men inte minst taxi åt syster och robban.

Söndagen började precis som Lördagen. Idag blev det dock en lite mer fartfylld ritt som bjöd på en ofrivillig avsittning, övertaggade hästar och monster i buskarna. Men nu ligger jag i tryggt förvar hemma i soffan. Ska pallra mig ut med max en sväng sedan får vi se vad dagen har för överraskningar.


11 Nov

När klockan ringde i morse var jag säker på att det var ett skämt, jad hade ju precis lagt ner huvudet på kudden?! Såg ut som en levande död hela dagen och gör det säkerligen fortfarande, har noga undvikit alla speglar sedan jag kom hem. Har roat mig med att busa med katten och ligger nu nedbäddad framför tvn men ska snart pallra mig upp och fixa matlåda. W O H O. .. 

Morgondagen bjuder på middag hos syster, därefter har jag ingen som helst aning, som vanligt. Ska hur som helst bli skönt att få sova, slappa och bara vara utan några måsten.


Happiness

Satt och kollade igenom min bilddagbok och gladde mig åt att jag inte är som jag var för ett år sedan. Helt desperat efter att greppa något som inte fanns, som inte gick att laga och som aldrig var helt. Ibland undrar jag hur hjärnan fungerar, hur tillät jag ens mig själv att vara så pinsam som jag faktiskt var? Tacka fan för att jag insett att all min lycka inte ska vara beroende av någon annan. Lycka för mig just nu är Max, Zeb och Dante, ojoj vad djur kan göra en glad. Antingen av att bara finnas där när man kommer hem, gnäggar när man kommer eller när man genomför en lektion/tävling med en grym känsla. Då kan jag känna lyckopirr i hela kroppen. Lycka är även att omges av människor som gör en glad, som Jossan och Daniel. Även fast jag vill sticka en lödkolv i ögat på Daniel ibland och slå Jossan i huvudet med ett järnrör så tycker jag om dom :)).

Lycka just precis nu är att krypa ner under ett varmt duntäcke medans regnet smattrar mot rutan och blåsten viner som bara den. Lycka just precis nu är att ha en spinnande katt brevid som inte sviker och förstör förtoenden som byggs upp. Det är fina grejor det. Goooood night.


Sommaren 2009


Organiserad oreda

Eh jag gjorde ett tappert försök till att ordna upp bloggen lite men det slutade mest i kaos.. Men det får vara såhär tills vidare för nu måste jag laga mat, eller bre ett par dubbelmackor och packa ner lite frukt.. Ja så får det bli.


9 nov

I söndags köpte jag mig en gnutta lycka, materiell lycka. Klickade hem en hel drös kläder och skor, desvärre ligger leveranstiden på sisådär 10-14 dagar då grejorna skickas från usa men heelt klart värt att vänta. Bara hålla en tumme för att någonting passar också.

Åkte från ett snöigt Kista till ett grått och slaskigt Nynäs. Känns inte som att det är riktigt dags för snö än, den försvann ju precis?

Ska iaf spendera kvällen framför någon av dom filmer jag köpte för ett par veckor sedan, ska även försöka fixa iordning bloggen lite och viktigaste av allt; fixa matlåda till i morgon.


Håll i hatten

Måndagar är en dag då tids schemat är lite pressat. Hoppa av hos mor å far, tigga till sig lite mat, byta om, åka till stallet, packa in hästen med diverse tillbehör och rulla mot justa. Han var så duktig igår. Hoppar så fint så. Det är riktigt roligt att man nått resultat efter allt slit som var inom hoppningen till en början. Nu börjar vi äntligen bli ett team, bara hoppas att jag får fortsätta ett tag till. Efter jursta är det bara skynda hem till en katt som varit ensam rätt länge, eller ah mamma var nere och gosade med han på dagen så såå synd var det inte om honom. Efter lite gos var det sova som gällde. Nu sitter jag återigen i bilen på väg mot jobbet

7 Nov

Emelie räddade precis min morgon dag då hon började prata om matlådor. Hade givetvis glömt att göra en så nu fick det bli överkokta snabbmakaroner och bränd falukorv. Fick även ringa en signal till mamma och be henne bre en macka å lägga ut i brevlådan, upptäckte nämligen att mitt bröd var slut också. Men nu är jag i fas och snart redo för sängen.


jump

Idag hände något som aldrig tidigare hänt, jag försov mig!  Hade ställt klockan på 06.50 men måste på något vänster tryckt bort det under natten. Vaknade till i morse och tänkte "ääh jag orkar inte kolla på klockan den ringer nog snart ändå" det slutate iaf med att jag kollade på klockan som visade 08.00 och 20 missade samtal. Två sekunder efter att jag kastat mig upp ur sängen ringer mina föräldrar frenetiskt på dörren. Blev till att byta om i ilfart och bege sig till stallet. Dagen har iaf flutit på bra. I 80 cm gick det inge vidare, ett pet och ett stopp. Ofokuserad häst. 90 cm gick betydligt bättre, han hoppade, lyssnade och hade trycket som han saknade totalt i 80. Vi red oss till en 3 placering så det var trevligt. Kändes hur bra som helst.

Gårdagen tillbringades med Marika framför tvn med mat och glass. Har varit jätte skönt med en helt och hållet lugn helg (om man bortser från stressandet i morse). Nu tänker jag bädda ner mig i soffan framför någon av mina nyinköpta filmer, kaaaanske gå ut med Max en sväng, kanske.


6 nov

Blev en lugn kväll framför någon film som gick på ettan, med en stor påse naturgodis och en galen katt. Ska snart sätta på dena galna katt sitt koppel så ska vi ta oss en promenad i höstsolen. Stallet står därefter på tur, pörfekt rida ut väder idag så det ska bli riktigt mysigt. Ska fixa lite inför tävlingen i morgon också, sedan ska jag bege mig hemmåt och städa lite innan marika dyker upp på middag.


är det en katt, är det en hund? Nej det är max

Efter tio minuter i duschen kliver jag ut ur badrummet och går in till vardagsrummet. Där inne möts jag av max och heeeela hans matpåse. Han har alltså öppnat skafferiet och släääpat påsen in till vardagsrummet och placerat den framför tvn. Nu pratar vi om en påse på 2-3 kilo. Är det verkligen en katt jag skaffat?


Max med sin 2-3kg tunga matpåse


5 nov

Behöve inte oroa mig för hur det skulle gå att ta sig upp på hästen då mitt ridsällskap drog sig ur å att hitta någon annan sju på morgonen är nästintill omöjligt. Så det fick bli en promenad + longering med lilla grå och zeb fick helt enkelt vila. Ska strax hoppa in i duschen för att få tillbaka lite värme och därefter bär det av till jobbet. Har faktiskt inte någon värre träningsvärk idag, kors i taket. Känns lite i ryggen och framsidan av låren men det är verkligen inte sådär plågsamt som det kan vara.

Kvällen ska nog spenderas framför tvn, bar ata de lugnt. Har sovit på tok för lite den här veckan så känner mig helt slut i huvudet. Dags att göra lite nytta!


Trötter

Sitter äntligen på tåget på väg hem. Är helt galet trött och träningsvärken börjar sakta smyga sig på. I morgon bitti är det ridning tidigt tidigt, ska bli intressant att se om jag ens kommer upp på hästen. Ska ta och sova lite nu hihi.

D Ö D

Mina ben skakar, jag kan knappt lyfta upp äggmackan till munnen och tanken på att jag strax måste gå till kylen för att hämta ett glas juice dödar mig. Tränade idag med systersonen som coach. Började med en springtur från viaskolan till svandammen och tillbaka. Stannade och gjorde lite övningar på vägen. När vi sedan var innaför fyra väggar påbörjades tortyren, de gjordes massa skumma övningar och tänjde ut varenda muskel till
bristningsgränsen. Det var kul men faaan vad jobbigt det var. Får se om jag lyckas ta mig ur sängen i morgon.

Ska snart försöka rra mig mot toaletten för att fixa iordning mig inför jobbet, ska faktiskt bli skönt att sätta sig på tåget och sova ett tag. Återkommer i morgon OM jag kommer upp ur sängen.


Soooom vi kämpade idag!


Happy

Kom till jobbet, åt massa kakor, satt 3 timmar och åkte därefter hem. Fanns I N G E N T I N G att göra så jag beslutade mig för att det var mer värt att åka hem, rida, umgås med max å bara ta de lugnt. Fick rida på lilla grå, på slutet fick vi till det rätt bra och det var huur kul som helst!

Ska nog strax ta och sova i morgon står nämligen hårdträning på schemat. Får se hur mycket jag pallar men kämpa ska jag minsann.

Måste ladda upp en film sen, hur klockren som helst. Max är bakom gardinen och lekte för fulla muggar sen hoppar han plötsligt fram, rusar och anfaller telefonen. Ser kuul ut hihi.

NATTII

3 nov

utanför fönsteret blåser det som fan, regnet droppar och alla blad virvlar runt på marken. Det ser så jävla dött och tråkigt ut men de gör inget, jag är glad ändå. Har massa saker att se fram emot framöver så jag är laddad.

Till att börja med är det klubbtävling på söndag
26/11 Firmafest
8/12 Manpower julfirande eller nått sådant
20/12 Födelsedag, det är ju alltid lite trevligt
24/12 Julafton
12/1 T H A I L A N D

Och allt där emellan, wiiihooo :D.

Har varit uppe och ridit zeb nu på morgonkvisten, den här årstiden är inte överdriviet mysig. Klavsa och halka runt i all lera och gegga är inte de trevligaste. Men som sagt jag är glad ändååå. Ska försöka aktivera Max llite nu innan det är dags att dra till jobbet, han verkar lite rastlös.



Thailand förra året, som jag lääängtar.


L Y C K A

Igår kväll när jag kom hem från jobbet möttes jag av en överlyckig hårigpälsboll, det är verkligen mycket trevligare att komma hem när det finns någon som faktiskt uppskattar det. Jag är dock van att hoppa bums i säng när jag kommer från jobbet men max hade andra planer, bus å lek. Somnade iaf efter mycket om och men. Klockan 4 väcktes jag av att någon bet mig i tårna, drog in tårna och somnade om. 07.30 hör jag att någon spyr i mitt vardagsrum, wohoo. Har varit piggare än vad jag är idag kan jag ju lova.

När jag kom hem hade mor å far varit här och satt upp min hall och kökslampa så nu är de fin fint här hemma.

Bäst av allt; THAILAND RESA BOKAAAAAAD :D:D Happy, ville bara hoppa runt och skrika på jobbet för att få utlopp för min glädje. Åh vad vi ska ha de skoj! Kommer kännas lite skumt att inte åka med syster å c/o som jag gjort alla andra gånger men de blir säkert kanooown. Kommer även kännas konstigt att fira jul å födelsedag i sverige, de va ett x antal år sedan. Fast jag ser lite fram emot julen, ska ha en liten julgran, fint julpynt, en chokladkalender, koka knäck, baka pepparkakor och ha de så mysigt så!

Nu har jag massa härligt pirr i magen :D :D :D.


Förra vintern hade jag och jossan lite julmys


1nov

Vaknade tidigt som fan idag så drog till stallet direkt. På hemvägen lät Rikard som om de bodde 43567554 möss i honom, men han rullar på som han ska och när jag sedan skulle åka från mor å far så lät han helt normalt igen. Why Rikard, whyyy?

 Har ingenting att skriva eller jag har ingen lust snarare men den lusten kommer väl tillbaka sen igen, precis som det brukar vara.


Pluppen var superfin i morse, ibland lyckas vi få till det

RSS 2.0