31/1

Sitter och försöker intala mig själv att det snart är helg igen, för att få lite hopp om livet liksom. Det här med vardagens rutiner ger mig lite små panik, samtidigt som det är skönt att ha. Egentligen händer det inte så mycket kul på helgen men jag har i alla fall möjlighet att forma dagen som jag vill, vakna när jag vill, äta när jag vill, gå ut när jag vill, rida när jag vill och så vidare.

Var ute på promenad med hästen idag och mötte då två rävar. Dom var bara några få meter ifrån, sprang i hundra åttio och busade i snön. Dom såg så glada ut när dom rusade runt, glada och fria. Den känslan vill jag också ha tack.


29/1

I Torsdags kväll kom jag hem från Tallinn, kändes lite små onödigt att jag ens behövde åka tillbaka då alla enheter redan var färdig monterade veckan innan. Men hotellfrukost och skön säng är ju inget man ska klaga över, så det var bara passa på att njuta av det.

Efter jobbet i Fredags spenderade jag någon timme i bowlinghallen men insåg rätt snabbt att min kropp behövde komma hem och sova. Lördagen började med uteritt, kallt som fan. Därefter sov jag som en stock på soffan fram tills att det var dags för thaimat och skitsnack med stalltjejorna. Tänkte att jag skulle sova så fort dom hade gått men plötsligt märkte jag något skumt. Jag var för en gångs skull sugen på att parta lite. Så sagt och gjort, smetade på lite smink och pallrade mig iväg till någons lägenhet, drack, hade det trevligt och så vidare. En stund kände jag mig faktiskt sådär härligt glad som man kan bli ibland, det var länge sedan sist. Vaknade upp tidigt idag och fick med mig syster ut på en promenad. Var verkligen hur skönt som helst ute, solen sken och det var inte allt för kallt. Tanken var väl att jag skulle städa efter promenaden men nä... Tar det en annan dag. Spenderade i stället massa tid i stallet. Det om något är bra för själen.


Bild från promenaden idag


22/1

Så fort jag kommer tillbaka till Nynäs, vare sig jag varit borta två veckor eller två dagar kommer samma känsla krypande. Panik. Jag har verkligen ingenting alls att hämta från denna staden. Det enda jag verkligen behöver är min häst och henne är det ju faktiskt bara att stoppa i en transport och transportera med. Det finns inget här jag skulle sakna så det gör ont i kroppen, det finns ingenting jag behöver,  det finns absolut inget.


21/1

Vaknade upp i natt och var väldigt förvirrad, vart faaan är jag någonstans?! Men det krävdes inte allt för mycket tänkande innan poletten trillade ner. Nu sitter jag mest å väntar på att klockan ska bli si sådär ett så jag kan åka upp till stallet å rida min bästa!

20/1

Ligger nedbäddad hemma i min gamla 90 säng på Badhusgatan. Riktigt skönt att få komma hem över helgen! Eller ja nästan hem i alla fall, kändes ganska onödigt att kasta ut Peggen från min lägenhet när jag ändå bara ska vara i Sverige över helgen.

Flygresan hem gick fint och det där med att flyga det är inte alls lika skrämmande längre. Dessvärre är jag genomförkyld vilket resulterade i jordens jävla lock för öronen vid nedstigningen, hoppas på att de släppt i morgon när jag vaknar.


19/1 igen

Varenda gång jag ska åka hiss här på hotellet håller jag tummarna för att den ska vara tom. Vet aldrig hur jag ska bete mig när jag kliver in i en fylld hiss. Ska man säga hej, ska man bara stirra ner i backen, ska man bara le å se lite glad ut eller ska man låta den där pinsamma tystnaden råda? Jag brukar kombinera allternativ två och tre, först ler jag och ser glad ut sedan stirrar jag ner på golvet.

För övrigt är det tydligen någon toppgäst på hotellet just nu, någon som kom glidande i fin bil eskorterad av sisådär 10 polisbilar. Någon som kräver vakt av "hemliga agenter", som inte är alltför hemliga då jag såg honom direkt men det är väl tanken som räknas.

Har förövrigt ätit de godaste revbensspjällen ever idag, Gah vad gott det var!


Sommaren 2009


19/1

Som det ser ut nu får jag åka hem i morgon kväll och åka tillbaka igen på Måndag morgon. Tanken var att jag skulle stanna över helgen men som det ser ut nu har vi materialbrist så i morgon har jag inget på jobbet att göra egentligen eftersom jag är där för just monteringen, trim har jag nästan noll koll på så där kan jag inte bidra någonting vettigt. Men vi får se vad folk har att säga om den saken, jag håller i alla fall tummarna. Nog för att jag bor som en kung och får hotelfrukost varenda dag men att vara här själv fre-mån käns inte allt för lockande. Bättre att vara hemma och pussa på hästen !


18/1

Idag har mina armhår hållt sig nedfälda hela dagen eftersom jag pälsade på mig mer idag. Har kännt mig rätt hängig hela dagen men för hoppnings vis går det över med lite sömn.

Dagens middag bestod av tigerräkor som smakade muuuuuuuuuuuuums! Spelades även upp en liten teater mitt i maten, fattade inte så mycket eftersom jag satt med ryggen mot och dom bara pratade ryska men iaf.. På vägen hem fick jag mig en fin ros av någon random kille på gatan som nu pryder mitt skrivbord. Rosen alltså, inte killen.


17/1

Jag lovar att mina armhår kommer lida av en fruktansvärd träningsvärk i morgon, dom har nämligen stått upp konstant hela dagen idag. Är inte så kallt egentligen men jag är lite lätt frusen av mig.

Känner mig som en kung när jag ligger bland alla kuddar och njuter i sängen, nej nej inget perverst. Eller tja så perverst det nu kan bli med en bok som heter sankta psyko. Dessvärre är den snart slut så de här sista sidorna läser jag saaakta, har i och för sig fem böcker till nedpackade i väskan men jag är inte riktigt okey med att den här boken skall ta slut redan.

Om 5 min ska jag vara nere i entren för att därefter glida iväg och äta middag, kanske är dags att fixa sig..


16/1

Efter bilresa till kista, taxiresa vidare därifrån och där efter flygplan till tallinn var det bara på det direkt. In i en fabrik som man utan problem skulle kunna vara vilsen i fleeera dagar, den är verkligen enorm. Jobbade på en stund och gick sedan med nervösa steg mot matsalen, skulle maten vara lika vidrig som i kina, skulle jag vilja spy efter första tuggan, skulle den förgifta mig? Till min stora lättnad verkar det faktiskt finnas rätt normal mat, idag bestod lunchen för min del av pasta, spenat och kyckling. Nom nom.  Sedan fortsatte jobbandet fram till femtiden då vi satte oss i en taxi mot hotellet. Klev in på rummet och kunde fort konstatera att det inte kommer gå någon nöd på mig. Satan i gatan vad fint det är. Sängen är mjuk, sängen är stor, kuddarna är många, kuddarna är mjuka och jag har världens utsikt över tallinn.

Efter några minuters slappande bar det av ner till gymet där vi tre mic-människor flåsade på under en timmes tid, duktiga som vi är. Svettig som fan gled jag in i duschen, som förövrigt har det största munstycket jag sett, skulle man platta ut mitt huvud skulle duchgrejen fortfarande vara större. Till middag åts det pizza, med anka på... Helt okey om man bortser från att det var katrinplommon på, eller något liknande. Är trött som satan så nu tänker jag bädda ner mig i sängen och läsa tills mina ögon ger upp.



kan inte skriva text i inlägget så tja en gamal bild


15/1

Att göra saker i absolut sista sekund är något jag är oerhört bra på. Ett väldigt bra exempel är projektarbetet som skulle skrivas i trean. Vi hade hur många månader på oss som helst för detta arbete, jag sätter sig kvällen innan det är dags för inlämning och gör hela arbetet. Lite lätt stressigt så att säga. Stressigt var de även nu i kväll då jag inte orkat ta tag i packandet och så vidare under dagen. Vid 20.00 inser jag att jag borde ligga i sängen om ca 1 timme för att slippa vara död i morgon. Problemet- lägenheten behöver städas, resväskan packar inte sig själv och mitt pass var spårlöst försvunnet. Men med lite god vilja är allt klart och jag ligger bara liiiite efter i tidschemat.

Får se hur mycket tillgång till internet jag kommer ha där borta, troligtvis kommer det vara rätt tyst här 12 dagar framöver. Nattiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii



12/1

Får någon dag sedan visade termometern -5, dagen därpå var det precis som en vårmorgon. Solen sken, fåglarna kvittrade  och det droppade från stalltaket. Idag däremot regnar det, för mycket. Det är lika grått och jävligt ute, men inne i min lilla lya är det faktiskt riktigt mysigt, trots att julgranen är utkastad.

På måndag kilar jag till tallin två veckor för att jobba, ska som sagt bli skönt att byta miljö lite. Blabla tappade totalt inspirationen till detta så jag avslutar nu och återgår till läsandet av "Sankta psyko"


8/1

Nu står han där i hörnet, med endast några enstaka barr kvar att skyla sig med. Tack för den här tiden och välkommen tillbaka nästa år kära gran.


Orkade inte riktigt ta ett foto så gjorde en fin bild i paint i stället, kreativ och konstnärlig som jag är....

7/1

Jag behöver bara stirra ordentligt på min gran för att den ska börja barra. Ett pet och den kommer stå där helt naken, exposed. Vill inte riktigt kasta ut den, det kommer se så tomt och mörkt ut i hörnet.

Var nyss på Kvantum och handlade kladdkaka, på förpackningen stod det att man kunde värma den i ugnen 45 min, min första tanke var "vem fan värmer kladdkaka i ugnen, hur gott kan de bli?!". tänker inte mer på det, betalar, går ut till bilen, sätter mig och inser att man faktiskt gör kladdkaka i just ugnen.

Det är itne lätt när det är svårt och så vidare... Ska förövrigt fly bort ett tag, på jobb dock men det ska ändå bli riktigt skönt med lite miljöombyte. Ska bara härda ut en vecka till i Sverigeland.


6/1

Redan vid nio tiden, efter att jag och Marika tryckt i oss björnbär & hallonpaj kände jag att mina ögon började kämpa emot och jag har iprincip fått använda våld för att hålla dem uppe. men nu när jag äntligen tagit mig i kragen och släpat mig till sängen så är dom plötsligt allt annat än trötta. Min kropp är trött, som fan. Tyvärr synkar inte så bra med min hjärna i kväll.

 Under dagen har jag hunnit med två uteritter vilket resulterade i att jag höll på att frysa ihjäl, trots att jag hade pälsat på mig ordentligt. Undrar lite smått hur jag lyckades överleva förra vintern då temperaturen låg på sisådär -15 - 20 grader. Nu visar termometern -2.. Jag har till och med mycket mer underhudsfett nu än förra året och lika mycket kläder som då , huuuur går detta ihop hallåååå?

Blaha, nu ska jag tvinga mig själv tills sömns, hoppas katten kommer och gör mig sällskap snart. Min säng är för stor

Bild från nyår, enda bilden då jag inte ser heltjävlajätteefterbliven ut på. Kände hur självförtroendet sjönk när bilderna kom upp på facebook haha fiiiifaaaan.


2011

Sitter och försöker klura ut vad som egentligen hänt under året. Ärligt talat så är nog det gågna året de år då jag mått som sämst, samtidigt som de är ett år där jag fått möjlighet att växa och utvecklas som person och det år där en ny fin fyrbent individ klev in och satte lite ljus i tillvaron.

Januari

11 Januari packades väskorna och dagen därpå begav jag, jossan, martin och daniel oss mot arlanda och därifrån vidare till Thailand för två veckors solande, badande och festande (docck inte så mycket festande från min sida då jag faktiskt inte tycker att det är allt för roande). Väl hemma efter resan mötte jag upp en pojk som jag då var helt såld på men som senare under året fick mig att må riktigt jävla skräpdåligt.



Februari

Hände egentligen inte så mycket spännande denna månad, jag förbannade snön som gjorde att tågen ständigt var försenade och som krävde att jag varenda jävla dag behövde använda armmusklerna för att skotta fram bilen.  Genomförde även den bästa hoppträning någonsin på bästa zeb, dessvärre var det också den sista då kexet därefter började bete sig underligt.
Spenderade en hel del tid med någon som inte får nämnas vid namn och redan då började mitt personliga kaos träda fram. Flydde upp till övik för att rensa tankarna och träffa ärligheten själv, Kaj. För ibland behöver man höra saker som man egentligen redan vet men är för jobbiga att ta till sig. Att höra någon annan säga det får en liksom att vakna lite.

Mars



19/3 var det dags för årets första grillning.

April

Som alla andra månader i början av detta år spenderades en hel del tid med J och hans vänner. Gjorde även en del spännande saker, som att rensa ur kylen : "
* Ägg med utgångs datum i slutet av Februari
* Yoghurt som gick ut i början av mars
* Håriga makaroner
* Margarin som gick ut i november
* Margarin som gick ut i januari
* Grädde som också gick ut i januari"

Åkte även till Norge för att hälsa på syster med familj, flydde till Norge närmare bestämt. Är det nått jag lärt mig detta år är det att de inte går att fly från sig själv och sina problem.

Maj

Var en rätt värdelös månad men den 25maj var lyckan total, Zowie gick igenom besiktningen, jag blev urfattig men hästi hjälpte mig att komma på fötter.

Var även på Cat Stevens konsert och det var även kvällen då jag insåg att allt var kört.


Juni

Vad jag pysslade med denna månad är ett mysterium.

Juli


Spenderade en veckas semester ute på landet, häst, hund och husvakt. Sådär vill jag bo, inte i någon storstad med massa bilar, folk och ständigt oväsen.

"Måste lära mig att uppskatta det jag faktiskt har. Det är inte de att jag vill ha mer eller ha något annat, men det känns ständigt som det är något som fattas, men ärligt talat? Arbete, bil, lägenhet, häst, vänner, familj, katt, möbler, en kyl/frys full med mat, vad mer kan man önska sig, egentligen. Dags att jag tar tag i mig själv och börjar glädjas ordentligt av vad jag faktiskt har." - Misslyckades rätt hårt.

Augusti

Hade två veckors semester som avslutades "På klippor vid havet, tända ljus, en stjärnklar himmel, alkohol och härliga människor fick avsluta min semester. Det var gitarrspelande och allsång, det var äcklig dricka och det var god dricka, det var nattbad och det var nattprat. Det var en toppenhärlig kväll och för första gången på läng kände jag mig glad rakt igenom. 



Åkte även till Kina för lite jobb, vilket var otroligt lärorikt.

September oktober och november har jag svårt att sätta ord på, mest på grund av att jag inte minns om något kul eller minnesvärt hände. Uppenbarligen inte eftersom jag inte lagt det på minnet.


Skulle vilja säga att 2011 var en riktig berg och dalbana men ärligt talat, näää. 2011 har varit ett jämngrått år, har mestadels haft dalar och resten av tiden har varit en gråsörja, några ljusglimtar har givetvis funnits så som min häst. Men att få känna mig rakt igenom glad, nöjd och tillfreds med mig själv och tillvaron har det varit dåligt med. Igår när jag stod uppe på berget, kollade på fyverkerierna med armen om en fin vän kändes det bra, inte bra som i lycka, glädje, tjo och tjim men bra. Bestämde mig för att det är dags att rycka upp sig, hur det ska gå till vete katten men upp ska jag. 2012 kan inte bli annat än bättre.


RSS 2.0